Workshop 'Feminisme voor dummies' & infosessies

Aan de hand van onze film 'Feminisme voor dummies' geven we regelmatig workshops. We werken dan met de deelnemers rond de eigen (al dan niet negatieve) beeldvorming over feminisme. De workshops verschillen naargelang de context waar ze gegeven worden en naar gelang de doelgroep. Jullie zijn uiteraard welkom!

VERWACHT :


Geen workshops of lezingen in de nabije toekomst.


VOORBIJ :

(van nieuw naar oud)

...Lezing a.h.v. 'Feminisme voor dummies' (Gent)
 

8 maart 2007, 9u30-11u30
Terwijl de media en de publieke opinie zich luidop afvragen of feminisme 'nog nodig' is, zetten tal van jonge vrouwen en mannen zich ook vandaag nog in voor vrouwen- en genderkwesties. Welke thema's spelen vandaag de dag een rol binnen vrouwenbewegingen? En wie zijn die jonge feministen? Aan de hand van de kortfilm 'Feminisme voor dummies' verneemt u er in deze lezing/gesprek alles over.

adres: Vormingplus, Reigerstraat 8, Gent, http://users.pandora.be/vormingplusgenteeklo

...Focus op vrouwen: 'Feminisme voor dummies' (Mechelen)
 

25 oktober 2005, 20u-22u15 - deelname: €5,50
Tijdens deze 'Focus-avond' van Vormingplus tonen we de film en leiden we vervolgens een workshop/discussie in goede banen. In het kader van Mechelen 2005.

adres: Utopolis, Spuibeekstraat 5, Mechelen, www.vormingplusregiomechelen.be

...Workshop na Volxkeuken (Leuven)
 

14 april 2005, 20u
Na de Volxkeuken in Cocoyam tonen we op deze donderdagavond onze film 'Feminisme voor dummies' en werken met de aanwezigen rond de eigen (al dan niet negatieve) beeldvorming over feminisme.

adres: Cocoyam, Vlamingenstraat 116 in Leuven. www.cocoyam.tk

...A-infos (Antwerpen)
 

15 maart 2005, 19u - deelname gratis
A-infos presenteert wekelijkse infoavonden over, rond en geïnspireerd door sociaal verzet en anarchisme. Soms een filmprojectie, dan weer een sprekerster, een andere keer een debat. Dit keer is FC Poppesnor te gast om aan de hand van de film 'Feminisme voor dummies' over hedendaags feminisme te praten.

adres: AB \'t Kievitje (alias gekraakte klooster), Ploegstraat 25, Antwerpen (op 5 min van Centraal Station, achter de Zoo)
organisatie: Anarchistische Bond Antwerpen (ABA), www.anarchie.be/bond

...Vrouwendag 'Volop Vrouw' (Antwerpen)
 

8 maart 2005, 10u-16u - deelname gratis (wel inschrijven voor 28/02 bij IVCA)
Onder het motto Volop Vrouw willen de stad Antwerpen en het Intercultureel VrouwenCentrum Antwerpen (IVCA) op de Internationale Vrouwendag 2005 zoveel mogelijk vrouwen samenbrengen om gestalte te geven aan de kracht van solidariteit en aan het geloof in een gelijkwaardige samenleving. Waar vrouwen samenkomen en samenwerken, groeit de mogelijkheid tot verandering. Samen maken vrouwen wel degelijk een verschil. Onze workshop loopt tussen 11u en 12u30.

adres: IVCA, Paleisstraat 39, 2018 Antwerpen, tel. 03/238.16.93, www.ywca.be/antwerpen

...Vrouwendag Provinciehuis (Antwerpen)
 

7 maart 2005, 14u-18u30 - deelname gratis (meer info: Lieve Van Roey - klik voor het programma)
De provincie Antwerpen organiseert, naar aanleiding van de internationale vrouwendag, een Vrouwendag provincie Antwerpen. Het programma biedt voor elk wat wils: workshops, lezingen, animatie, info- en eetstanden… Ook de deelnemers aan de vrouwenmars, die in het kader van de Wereldvrouwenmars op 7 maart in Antwerpen wordt georganiseerd, worden op die dag in het Antwerpse Provinciehuis ontvangen. Onze workshop loopt tussen 14u45 en 17u30.

adres: Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen - routebeschrijving

...Opendeurdag Vormingplus (Antwerpen)
  11 september 2004 - inkom gratis (meer info: Vormingplus)
Op zaterdag 11 september 2004 kan je tijdens deze opendeurdag proeven van het vormingsaanbod van Vormingplus. Doorlopend geopend van 11.00 u. tot 18.00 u. Bovendien bieden ze je een drankje aan in hun cafetaria of op hun terras. Wij zullen waarschijnlijk twee workshops geven (van telkens een uur) vanaf 13u.

...Zomermeeting voor activisten (Leuven)
  van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september 2004 - deelname gratis (wel inschrijven, zie: Voor Moeder Aarde)
De workshops starten op vrijdagnamiddag, op vrijdagavond worden er video's vertoond en zaterdagavond is er een feestje. Dit alles zal plaatsvinden op de mooie biologische boerderij, de Bereklauw, een mooie groene locatie dichtbij Leuven. Kokerellen zal veganistisch voedsel bereiden aan democratische prijzen. Als je geïnteresseerd bent in sociale of ecologische directe acties, wees er dan zeker bij! Wij zullen op zaterdag in de namiddag een workshop geven van zo'n 2 uur. Op vrijdagavond wordt 'Feminisme voor dummies' een eerste keer vertoond.


terug naar projecten

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Mama Cash!
home contact & mailinglijst français & English