La Eskalera Karakola : Voor een nieuwe feministische kracht {actie+ontmoeting}
11-12 december 2004, kraakpand La Eskalera Karakola, Madrid

Lees het volledige verslag van de actie
Lees een artikel op Div@zine

Na meer dan 7 jaar van bruisend, tegendraads, autononoom, luid en sterk, out-and-proud feminisme lijkt het erop dat de Eskalera Karakola, het feministische kraakpand of sociaal centrum in Madrid, ontruimd zal worden. FC Poppesnor & NextGENDERation Brussel coördineren een initiatief om gezamenlijk naar Madrid te gaan.

11 DECEMBER: betoging om 19.00u, vrouwenfeest vanaf 21.00u
12 DECEMBER: lunch en ontmoeting over de toekomst van onze feministische verlangens, politiek en netwerken, vanaf 15.00u

Klik hier voor de oproep die La Eskalera Karakola verspreidde: Engels - Nederlands

Dit is of kan niet het einde van de Karakola zijn, maar het is wel een symptoom van de belangen die in onze steden en wereld heersen: blijkt opnieuw dat eigendomsrecht een heilige koe van het kapitalisme is. Dit is of kan niet het einde van de Karakola zijn, maar het is wel een sypmtoom van de systematische marginalisering van feministische politiek, van de brute middelen die aangewend worden om feminisme als verlangen, als beweging de kop in te drukken terwijl het emancipatiediscours schaamteloos geco-opteerd en ge- instrumentaliseerd wordt.

De karakola wil de geplande ontruiming aangrijpen om met veel kabaal dergelijke tegenstellingen bloot te leggen en samen nieuwe openingen te kreëren voor autonome feminismeS met slagkracht.

FC Poppesnor en NextGenderation Brussel trokken met een groepje naar Madrid. Klik voor het verslag van onze reis.

Links
La Eskalera Karakola
NextGENDERation Brussel
Indymedia Madrid

Deze reis werd ondersteund door Mama Cash

 

terug naar projecten

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Dienst Emancipatiezaken Antwerpen en Mama Cash!
home contact & mailinglijst français & English