Deze informatie is niet meer geldig vanaf seizoen 2008-2009. Check de kalender!

WAAR & WANNEER?

Frequentie: elke 2de dinsdag van de maand
Tijd:
telkens om 20u00 (stipt!) Prijs: €3
Plaats:
't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout
Contact: fcpoppesnor(at)collectifs.net (verander eerst de '(at)' in een @)

Bereikbaarheid: 't Werkhuys is op 25 min. wandelafstand van het Centraal Station van Antwerpen en op 15 min. met tram 10 en 24 - klik hier voor een printklare wegbeschrijving (PDF - 179kB) of ga naar www.mappy.com voor meer uitgebreide kaarten.


Wat? Het feministisch café is geen letterlijk café of kroeg, maar staat voor een maandelijkse info/discussie-avond rond een feministisch thema.

Waarom? In navolging van de reeds bestaande feministische kafees in Nederland, besloot FC Poppesnor een soortgelijk initiatief op te starten in Antwerpen, waar op dit vlak weinig tot geen aanbod is.

Feminisme is voor FC Poppesnor een hedendaags(e) begrip en praktijk. Het buigt zich niet enkel over strikte gender-relaties, maar wil ook andere machtsstructuren en actuele situaties in de wereld in vraag stellen.

FC Poppesnor komt van (FC) 'feministisch café' en (Poppesnor - zie Van Dale!) 'onderzoekende geest'. Onze mascotte heeft zowel iets vrouwelijks (een pop wordt met vrouwen en meisjes geassocieerd) als iets mannelijks (een snor wordt gezien als iets typisch mannelijk). Op die manier combineren we niet alleen op speelse wijze die mannelijke en vrouwelijke elementen, maar we stellen de strikte afbakening van het mannelijke en het vrouwelijke in vraag. Waarom zou een pop geen snor hebben?

Voor wie? Het feministisch café is er voor iedereen met een grote of kleine interesse in feminisme, voor iedereen die gelooft in gelijke kansen voor iedereen, voor iedereen die nieuwsgierig is in wat wij doen...

Door wie? Het feministisch café draait volledig op vrijwilligers en wordt momenteel financieel gesteund door Mama Cash. Onze flyers konden we drukken dankzij een subsidie van Gelijke Kansen Vlaanderen.

Meer informatie over het hoe, wat en waarom van het feministisch café kan u nalezen in de speech die we deden op de openingsavond van FC Poppesnor op 14/04.

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Dienst Emancipatiezaken Antwerpen en Mama Cash!
home contact & mailinglijst français & English