dinsdag 10 april 2007: Women in Love: relaties, vriendschappen, seksualiteit
't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout - 20u

Women in Love

Filmmaakster Karen Everett zegt over haar film: "Of je jouw stijl van liefhebben nu beter vindt passen bij monogamie of bij polyamorie, mijn hoop voor deze film is dat je er een beter begrip voor open relaties uit kan halen."

Women in Love is een videodagboek van Karen Everett, die in deze film haar seksuele leven en haar vriendschappen in het San Francisco van de jaren '80 en '90 documenteert.

Na twintig jaar monogame relaties te hebben gehad, begint de filmmaakster polyamorie te verkennen (het hebben van meer dan één liefdesrelatie tegelijkertijd). Deze film is een verslag van die zoektocht naar eerlijke, liefdevolle en open relaties.

Everett laat ons delen in de twijfels en het geluk van haarzelf en haar vriendinnen, in een film die niet alleen open relaties en seksualiteit als thema's heeft, maar ook ingaat tegen normen en verwachtingen en openbaar maakt wat meestal privé blijft.

In dit café bekijken we eerst de film (60 min). Wie wil kan daarna kort even haar/zijn mening kwijt over de film, en dat zowel in een gesprek met een andere bezoeker als op kaartjes die we hiervoor zullen voorzien.

Zo willen we samen een antwoord zoeken op vragen die de film oproept: over liefde en seksualiteit, over alternatieve vormen van relaties, over het belang van ondersteunende gemeenschappen, over de feministische inzichten die we daar aan kunnen koppelen.


locatie: 't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout. inkom: 3 euro
klik hier voor een printklare wegbeschrijving (PDF - 179kB).

Links
Verdeler van de film: Outcast Films (hier kan je ook een clip uit de film bekijken)
Homepage van de filmmaakster, Karen Everett
www.polyamorie.nl, website van Ageeth Veenemans, auteur van het boek Ik hou van twee mannen
Nederlands polyamorie-forum: www.polyamory.nl
Website van Wendy-o Matik, auteur van o.a. Redefining Our Relationships: Guidelines for Responsible Open Relationships
Greenery Press, uitgever van een populair boek over polyamorie The Ethical Slut. A Guide to Infinite Sexual Possibilities

terug naar overzicht

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Dienst Emancipatiezaken Antwerpen en Mama Cash!

home contact & mailinglijst français & English