dinsdag 14 november 2006: Rauda Morcos: Palestijns, lesbisch, feministe én tegen de bezetting
't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout - 20u | i.s.m. Vrouwen in 't Zwart (Leuven)

Rauda Morcos

Rauda Morcos is één van de oprichtsters van de Palestijnse lesbische organisatie ASWAT. Toch is haar inzet voor emancipatie van lesbiennes niet het enige dat haar drijft: "ik ben vrouw, ik ben lesbisch, ik ben feministe EN ik ben tegen de bezetting en voor geweldloos verzet" zegt ze. "Om vrede te bewerkstelligen moeten we op alle vlakken tegelijkertijd actief zijn want alles houdt verband met mekaar."

Rauda Morcos is vanavond te gast in het feministisch café dankzij Vrouwen in 't Zwart (Leuven) die deze unieke tournee in België organiseren. Morcos hoopt in België netwerken te smeden en de missie van Aswat door haar bezoek meer bekendheid te geven.

Jamila Amadou, schrijfster, gaat tijdens dit café in gesprek met Rauda Morcos. Morcos zal ook enkele van haar gedichten voorlezen. Ook voor het publiek zal er de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en met Morcos van gedachten te wisselen.

locatie: 't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout. inkom: 3 euro [opbrengst gaat naar ASWAT]
klik hier voor een printklare wegbeschrijving (PDF - 179kB).

Dank aan Kom uit uw kot! en Het Roze Huis.


Wanneer trekt onze regering de kaart van Palestina?Ga ook eens kijken naar de campagnesite 'Wanneer trekt onze regering de kaart van Palestina?' van het Actieplatform Palestina. Met deze slogan wil het Actieplatform Palestina Belgische politici wakker schudden. Als je de eisen van APP mee kracht wil bijzetten, kan je een digitale briefkaart versturen naar Karel De Gucht.

www.actieplatformpalestina.be

Links
ASWAT - Palestinian Gay Women
Vrouwen in 't Zwart - Leuven
Een interview met Rauda Morcos: 'A language no one else is speaking'
Een column van Jamila Amadou: website Tiens Tiens

terug naar overzicht

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Dienst Emancipatiezaken Antwerpen en Mama Cash!

home contact & mailinglijst français & English