dinsdag, 8 november 2005: Vrouwen, feminisme en religie i.s.m. Actiecomité Moslimvrouwen Vlaanderen
't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout
SAMV 5 jaar - flyer van activiteiten in Antwerpen

Deze maand bestaat het Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen (SAMV) 5 jaar. Ook aan FC Poppesnor werd gevraagd om mee de handen uit de mouwen te steken voor het organiseren van enkele activiteiten in Antwerpen. Het café van deze maand maakt deel uit van de activiteiten voor de viering van 5 jaar SAMV!

In discussies over 'allochtone' (moslim)vrouwen wordt zeer vaak het thema religie aangehaald en wordt er ook vaak vanuit gegaan dat religieus zijn en geëngageerd zijn voor vrouwenrechten niet samen gaan. In ons maandelijks café laten we religieuze vrouwen zelf aan het woord en willen we het thema tevens breder opentrekken, zodat naast Islamitische vrouwen ook Christelijke of Joodse vrouwen aan het woord komen.

In dit café zullen Magda Franken (pastor Verbond ACW Antwerpen), Anneke Kroesen (lid van de Oecumenische gemeenschap in Delft en werkzaam bij het Pastoraat Oude Wijken in Rotterdam), Rabeha Hadri (Actiecomité Moslimvrouwen Vlaanderen), en Sylvia Stawski (lid van de Liberaal Joodse Gemeente Brabant in Tilburg) in gesprek gaan over hoe zij religie, (vrouwen)emancipatie en feminisme zien.

Chia Longman, werkzaam aan de UGent en specialiste in de thema's (Joodse) religie, feminisme en multiculturalisme leidt in en modereert het gesprek.

locatie: 't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout.
klik hier voor een printklare wegbeschrijving (PDF - 179kB).

 

Meer informatie over 5 jaar SAMV
Zie de website van het Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen (SAMV), www.samv.be

De verschillende activiteiten in Antwerpen rond 5 jaar SAMV zijn een samenwerking tussen Actiecomité Moslimvrouwen Vlaanderen (AMV), FC Poppesnor, IVCA-YWCA, NextGENDERation Brussel. Met dank aan Constant vzw.

 

terug naar overzicht

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Dienst Emancipatiezaken Antwerpen en Mama Cash!

home contact & mailinglijst français & English