9 februari 2005: Het nomadisch denken van Rosi Braidotti

"Ik ben enkel op doorreis" (Rosi Braidotti)

De lezing is grotendeels interactief en een introductie op Braidotti's onlangs verschenen boek 'Op doorreis. Nomadisch denken in de 21e eeuw'. Kristof van Rossem, die meewerkte aan het boek kwam de ideeën van Braidotti voorstellen.

Nomadisch leven en denken is voortdurend worden, verlangen, reizen, grenzen overschrijden. Deze avond verkennen we aan de hand van het werk van de Italiaanse filosofe Rosi Braidotti de dynamische horizon van het worden en de betekenis hiervan voor onszelf. We reizen langs cyborgs, monsters, insecten en genderbenders. Tot slot onderzoeken we de "wortels" in ons ‘zelf’ en gaan we na hoe nomadisch we willen en kunnen zijn.

Over Rosi Braidotti (van www.uitgeverijboom.nl)

Prof.dr. Rosi Braidotti (1954) werd geboren in Italië en verhuisde op jonge leeftijd naar Australië. Zij studeerde geschiedenis van de moderne filosofie aan de Sorbonne in Parijs. In 1988 werd Braidotti benoemd aan de Universiteit in Utrecht, waar ze in 1995 directeur werd van de nationale onderzoeksschool van vrouwenstudies.

Braidotti ontwikkelde zich in Nederland en ook internationaal tot een spraakmakend auteur en veelbeluisterd academica. Zij publiceerde onder meer Patterns of dissonance (1991), Nomadic subjects (1994) Metamorphoses (2002) en Babyboomers (2003). Haar werk werd reeds in elf talen vertaald.

Informatie
Op de persoonlijke website van Rosi Braidotti vindt u een bibliografie, een biografie en andere informatie over Braidotti.

Boeken
Voor een overzicht: zie de persoonlijke website van Rosi Braidotti.
Informatie over het nieuwe boek van Braidotti: 'Op doorreis'

 

terug naar overzicht

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Dienst Emancipatiezaken Antwerpen en Mama Cash!
home contact & mailinglijst français & English