Foto uit het Planet Gender project (© Marc De Clercq)
© Marc De Clercq
8 december 2004: Planet Gender

Planet Gender is een tekst- en fotoproject over gender en identiteit waarin gendervariante mensen vertellen over hun (levens)ervaringen én zich (al dan niet anoniem) laten portretteren.

Journaliste Estelle Slegers en fotograaf Marc De Clercq puren uit gesprekken en fotosessies materiaal voor een steeds groeiende reeks serene en integere portretten. Tijdens het Feministisch Café gaan ze op basis van dit materiaal de strijd aan met de maatschappij die gebaseerd is op een stereotiep binair denken: blank-zwart, goed-slecht, man-vrouw, homo-hetero.

Gendervariante mensen moeten vaak afrekenen met een zeer pover en eenzijdig maatschappelijk beeld over transseksualiteit/ transgenderisme, alsook over interseksualiteit. Met een verhoging van de zichtbaarheid wil Planet Gender aan de bestaande sensatiebeluste beeldvorming sleutelen. Bovendien wil het project ingaan tegen de bestaande discriminatie en pleit het voor een grotere tolerantie, respect en aanvaarding van gendervariante mensen zowel thuis, als bij familie en vrienden én op de werkvloer.

Planet Gender: deze maand in ZIZO-magazine!

Links
De website van Planet Gender
Zie ook de persoonlijke website van Estelle Slegers
Zie ook de persoonlijke website van Marc De Clercq

terug naar overzicht

Het feministisch café wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Dienst Emancipatiezaken Antwerpen en Mama Cash!
home contact & mailinglijst français & English